Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Medborgarlöften i Bengtsfors

Under 2018 lovar polisen och kommunen att öka insatserna mot narkotikamissbruket samt arbeta i syfte att bostadsinbrotten i kommunen inte ska öka jämfört med år 2017.

Situationen idag

Efter att kommunen och polisen gemensamt analyserat lägesbilden avseende narkotikamissbruket i kommunen finns tecken på att narkotikamissbruket ökat. Vid genomförandet av olika former av medborgardialog har också framkommit uppgifter som förstärker denna bild.

Det här ska vi göra

  1. Öka insatserna mot narkotikamissbruket
    Polisen och kommunen ska öka insatserna mot narkotikamissbruket. Särskilt fokus ska riktas mot personer i åldersgruppen 15-25 år och som inte tidigare är kända narkotikamissbrukare.
  2. Utveckla grannsamverkan i hyreshus - flerfamiljshus
    Polisen, kommunen, fastighetsägare samt andra lämpliga aktörer ska gemensamt försöka utveckla grannsamverkan i hyreshus – flerfamiljshus.

Det här ska vi åstadkomma tillsammans

  1. Polisen har som mål att lagföra minst tio individer som inte tidigare är kända för narkotikabrott. Kommunen har som mål att särskilt rikta insatser mot inte tidigare kända narkotikamissbrukare. Detta genom ökad samverkan mellan socialtjänst och andra samhällsaktörer som exempelvis skolor och fritidsverksamheter.
  2. Genomförande av en försöksverksamhet avseende grannsamverkan i hyreshus i ett särskilt utsett och avgränsat objekt.

Följ med i hur det går!

Återkoppling och resultatet av det arbete som bedrivs för att nå målen sker via polisens och kommunens webbplatser, i sociala medier samt via massmedia. Medborgarlöftet följs gemensamt upp av kommunen och polisen innan årets utgång.

 

Peter Torstensson
Kommunpolis
010-565 21 18

Relaterad information

Nyhet: Polisen agerar mot inbrottsligor i Dalsland.

Film: Se Gunilla Fredin, ingripandepolis i Dalsland, berätta om märk-DNA.

<p

Till toppen