Medborgarlöfte Falköping

I medborgarlöftet 2018 har vi lovat att skapa trygghetsskapande åtgärder på Wetterlinsområdet, i Centrum och på Sankt Olofsgatan och jobba med trygghetsskapande åtgärder i trafikmiljön.

Trygghet i offentlig miljö

Polisen har genomfört 62 riktade aktiviteter för att öka tryggheten i krogmiljön och på offentliga platser.

Butiken Netto har fått extra tillsyn på grund av problematik med missbrukare som vistas i lokalerna. Detta har bland annat lett till att polisen tillstyrkt en ansökan om ordningsvakter i och runt butiken.

Polisen har fotpatrullerat i centrum, vid järnvägsstationen och på Wetterlinsområdet. Vi har haft tillsyn och samtal med fastighetsskötare och boende och haft tillsyn utanför krogarna. Vi har bland annat sett till att vara synliga på vårmarknaden, vid Hornborgsjön, Fest i stad, kosläpp på Viken ,Vartofta, Ranten, vid valstugor, på cruising, EPA-träff på Coop, Odenhallen, Ungdomens Hus.

Under våren skedde en skadegörelse på polisbil vid Hjelmarrörsområdet. Flera gärningsmän kunde dömas och tack vare god samverkan med externa aktörer blev det återigen ett lugnt område.

Skolmiljö

Vi har genomfört 17 besök på skolor och deltagit i två säkerhetsdagar med samtliga elever i årskurs 8 i Falköpings kommun.

Vi har varit på plats vid vid klassbollen på Dotorpsområdet och vid Pingstkyrkans demokratidag för åk.9. Vi har haft hastighetskontroll utanför Gudhemskolan och varit på besök hos på Kinnarps förskola. Våra hundförare har förlagt en träning på Ållebergsgymnasiet.

Trafik

Polisen har under 2018 genomfört 167 kontroller där vi utfört 1 570 utandningsprov. Polisen har bland annat rapporterat olovliga körningar, omhändertagna körkort, rattfylleri/ drograttfylleri, grovt vapenbrott, narkotikabrott, ett antal ordningsbot, vårdslöshet i trafik, narkotikabrott och omhändertagande av fordon.

Inbrott och skadegörelse

För att förebygga inbrott har vi har patrullerat i områden utsatta för brott och haft särskilda insatser vi sju tillfällen. Det har resulterat i att vi gripit personer som rapporterats för brott.