Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Medborgarlöften i Herrljunga

Polisen och Herrljunga kommun går samman i ett medborgarlöfte. Åtgärder i syfte att förebygga risker i trafiken relaterade till alkohol och droger är löftet.

Medborgarlöftet bygger på de lägesbilder som polisen och Herrljunga kommun tagit fram gemensamt. Polis och kommun har gemensamt i medborgar- och medarbetardialoger samt trygghetsundersökningar identifierat ett problem med alkohol i trafiken. Polisen har under 2016 arbetat mot rattfylleri i det geografiska området som utgör Herrljunga kommun. Polisen identifierade ett fortsatt behov av att arbeta mot misstänkta rattfyllerister. Herrljunga kommun har tidigare arbetat med Smadit, myndighetssamverkan mot alkohol och droger i trafiken. Syftet är att alkohol- eller drogpåverkade förare ska få hjälp och stöd så snabbt som möjligt.

De aktiviteter som polisen och kommunen ska genomföra under perioden januari 2017– maj 2017 är följande:
• Genomföra trafikkontroller i Herrljunga inriktade på trafiknykterhet samt kontrollera tips på misstänkta rattfyllerister. I samband med att vi ingriper mot misstänkta rattfyllerister ska polisen genomföra ett motiverarande samtal med föraren. (polisen)

• Tillsammans med den lokala polisen arbeta fram en väl fungerande samverkan inom ramen för Smadit. (kommunen)

Kommunens kontaktperson: Jennie Turunen 0513-170 00.

Har du idéer om hur vi tillsammans kan öka tryggheten i Herrljunga? Välkommen att höra av dig till: Robert Möörk
Kommunpolis
010-56 58129

Till toppen