Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Medborgarlöften i Karlsborg

I medborgarlöftet lovar polisen och kommunen att hjälpa till och skapa en tryggare trafikmiljö.

Karlsborg4

Under 2018 kommer polisen och Karlsborgs kommun att särskilt fokusera på trygghetsskapande åtgärder i trafikmiljö.

Under året har kommunpolis Helén Benjaminsen pratat med invånarna i Karlsborg för att ta reda på vad som skapar otrygghet.
- I våra möten med invånarna i Karlsborg har det kommit fram att trafikanter som bryter mot trafikregler skapar otrygghet, berättar Helén Benjaminsen.

Under 2018 kommer polisen och Karlsborgs kommun därför att särskilt fokusera på trygghetsskapande åtgärder i trafikmiljö.

Medborgarlöftet undertecknades av lokalpolisområdeschef Jan Hellnevi  och Peter Lindroth, kommunstyrelsens ordförande i Karlsborgs kommun. Kommunpolisen Helén Benjaminsen höll ett vakande öga över tillställningen.

– Vi fortsätter under 2018 med att utföra det vi lovat. Invånarna kommer att få information om våra insatser här på polisen.se, via media och på vår sida på Facebook Polisen Östra Skaraborg, säger Helén Benjaminsen.

Medborgarlöftet är den publika delen av samverkansöverenskommelsen.

Medborgarlöftet i Karlsborg

Situationen idag

I våra möten med invånarna har det kommit fram att trafikanter som bryter mot trafikregler skapar otrygghet. Fordon som framförs vårdslöst, håller för höga hastigheter, "buskörning", a-traktorer, mopedister och cyklister som inte följer trafikreglerna är sådant som bidrar till en otrygg miljö.

Vårt löfte till invånarna

Under 2018 kommer polisen och Karlsborgs kommun att särskilt fokusera på trygghetsskapande åtgärder i trafikmiljön.

Det här vill vi uppnå

Vi vill minska felbeteenden i trafiken och öka tryggheten i den offentliga miljön.

Våra aktiviteter

  • Att genomföra trafikkontroller med fokus på a-traktorer, hastighets- och nykterhetskontroller samt trafikfarliga beteenden (polisen).
  • Att genomföra trafikutbildningsinsatser för barn och ungdomar i kommunens skolor samt genomföra utbildningsinsatser för viss kommunanställd personal (kommunen).

Om samverkan

Polisen bedriver ett långsiktigt samverkansarbete där målet är ökad trygghet, minskad brottslighet och stärkt förtroende för polisen och kommunen. 

Kontakt

Har du synpunkter, tips och idéer på hur vi tillsammans kan öka tryggheten? Välkommen att höra av dig till:

Helén Benjaminsen
Kommunpolis i Karlsborg
helen.benjaminsen@polisen.se

Helèn Benjaminsen är kommunpolis i Hjo, Tibro och Karlsborg

Helén Benjaminsen är kommunpolis i Hjo, Tibro och Karlsborg.

 Uppföljning

Läs mer om vad polisen och kommunen gjort för insatser under 2017.

Till toppen