Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Medborgarlöften i Knivsta

Polisen lovar att arbeta för en upplevd trygghet för medborgarna och en ökad polisiär närvaro i Knivsta kommun under 2018.

Synlig polisiär närvaro

Synlig och aktiv fysisk polisiär närvaro i Knivsta kommun genom kommunpolis och i förväg annan utpekad polisiär resurs som har Knivsta som sitt geografiska ansvarsområde.

Arbetet ska ske konkret genom ett aktivt arbete med ingripande verksamhet då behov uppstår (det som polisiärt benämns HR) samt i förväg riktade insatser mot områden trafik och ungdomar samt tobak och narkotika.

Poliskontoret i Knivsta skall vara tillgängligt för allmänheten varje onsdag 14.00-17.00 samt bokade möten och övriga tider som kommunpolis befinner sig på poliskontoret.

Trygghetsskapande arbete

Bedrivs genom ledningsgruppen kommun-polis-räddningstjänst. 

Fokus ligger på

  • riktat brottsförebyggande arbete med bäring på ungdomar i den samverkansgrupp där representanter för skola, socialtjänst, polis och fritidsverksamhet (SSPF) möts 
  • att intensifiera arbetet för tobaksfri skoltid
  • att intensifiera arbetet för tobaksfri fritid för barn och unga
  • att tillsammans genomföra trygghetsvandringar  i olika områden inom kommunen i syfte att stärka trygghetskänslan hos kommunens invånare

 

 

Till toppen