Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Medborgarlöften i Malmö - stadsområde Söder

Medborgarlöfte Malmö Söder 2018.

Polisen och Arbetsmarknads- och socialförvaltningen, socialtjänst söder kommer under 2018 särskilt fokusera på att tillsammans arbeta för en tryggare miljö i södra Malmö med fokus på det särskilt utsatta området vilket innefattar bostadsområdena Nydala, Hermodsdal och Lindängen (NHL).

Vårt lokala medborgarlöfte utgår ifrån genomförd trygghetsmätning, underrättelsearbete, genomförda medborgardialoger, samverkansdialoger och medarbetardialoger där en gemensam lägesbild för kommunen och polisen identifieras. 

Dessutom har en aktivitetsplan upprättats tillsammans med lokala aktörer som Arbetsmarknads- och Socialförvaltningen socialtjänst Söder, Räddningstjänsten Syd, Oxievångsskolan, Oxie fritidsgård, Oxie bibliotek, MFF, LB 07, Manpower, Föreningen Huda, Islamiska förbundet i Malmö, Stena Fastigheter, MKB Fastighets AB, Victioria Park, Willhem och Svenska kyrkan. Denna aktivitetsplan är ryggraden i medborgarlöftet. 

Medborgarlöftet är en del av det brottsförebyggande arbete som polis och Malmö stad gemensamt ansvarar för.

Målet med medborgarlöftet är att:

  • Öka tryggheten på lång sikt
  • Stärka kontakten mellan polis, skola, ungdomar och lokala aktörer
  • Förebygga, försvåra och förhindra kriminalitet
  • Försvåra användningen av droger
Till toppen