Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Medborgarlöfte på Östermalm

Det här är polisens medborgarlöfte för Östermalm, Stockholms stad. Löftet gäller under hela 2018.

Det grundläggande brottsförebyggande och trygghetsskapande samverkansarbete som polisen planerar 2018 beskrivs övergripande i detta medborgarlöfte från lokalpolisområde Norrmalm till de som bor och verkar i Östermalms stadsdelsområde.

Löftet gäller för perioden 2018-01-01 till 2018-12-31. Det kommer att följas upp och revideras vid behov. Vi arbetar nu med att ta fram ett nytt medborgarlöfte men fram tills dess kommer vi arbeta vidare enligt detta löfte.

1.      Polisen ska genom platssamverkan tillsammans med stadsdelsförvaltningen och andra berörda aktörer arbeta mot otrygghet på platser där ordningsstörningar finns och/eller risken för att bli utsatt för brott på är störst.  

2.      Polisen ska enskilt och i samverkan med Östermalms stadsdelsförvaltning genomföra kommunikationsinsatser till de som bor och verkar på Östermalm avseende att förebygga inbrott och stölder i bostäder. Polisen och stadsdelsförvaltningen ska särskilt genomföra kommunikationsinsatser med brottsförebyggande budskap till äldre personer i stadsdelen.  

3.      Polisen ska tillsammans med Östermalms stadsdelsförvaltnings preventionsenhet utveckla samverkan kring ungdomar i stadsdelen, genomföra insatser för att minska droganvändningen bland ungdomar samt uppdatera rutiner för det dagliga arbetet mot drogtillgången i ungdomsmiljöer.          

Thomas Holst
Chef, Lokalpolisområde Norrmalm
Polisområde City/Polisregion Stockholm  

Till toppen