Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Medborgarlöften i Tranemo

Polisen och Tranemo kommun går samman i ett medborgarlöfte för Tranemo kommun. Medborgarlöftet har särskilt fokus på olika trafikproblem.

Från ett flertal undersökningar i Tranemo kommun framkommer att trafikproblem upplevs som en av de största källorna till otrygghet i kommunen. Många platser har åtgärdats av kommunen med fysiska hinder, men många återstår. Vi vill identifiera ett antal platser där problemen är stora och sätta in åtgärder där.

De aktiviteter som polisen ska genomföra under perioden januari 2018-januari 2019 är följande:

  • Tillsammans med Tranemo kommun och invånarna identifiera tre platser med för höga hastigheter. Tre platser på våren och tre på hösten 2018.
  • Kommunen gör en hastighetsmätning på platserna.
  • Polisen genomför planerad övervakning på platserna under en tidsperiod av två månader i syfte att påverka de som kör där att minska hastigheten över tid.
  • Efter övervakningsperioden låta kommunen mäta hastigheten på platserna igen. En gång direkt efter och sen efter någon månad.

Det här ska vi åstadkomma tillsammans:

Ökad tryggheten på de valda vägarna. Minska medelhastigheten på platserna över tid. Försöka göra åtgärder som går att mäta och följa upp om de fungerar.

Har du synpunkter, tips och idéer på hur vi tillsammans kan öka tryggheten i Tranemo kommun är du välkommen att höra av dig till:

Sven Gardell
kommunpolis
Telefon: 010-565 86 83

Till toppen