Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Ulricehamn – medborgarlöften

Polis och Ulricehamns kommun går samman i ett medborgarlöfte för Ulricehamns kommun. Medborgarlöftet har särskilt fokus på rattfylleri och drograttfylleri.

Medborgarlöftet bygger på de lägesbilder som polisen och Ulricehamns kommun tagit fram gemensamt.
Invånarna i Ulricehamns kommun har genom kommunens SCB undersökning under hösten 2016 fått ge uttryck för vilken brottsförebyggande verksamhet de vill att polisen prioriterar. Högst kom arbetet mot rattfylleri och drograttfylleri.

De aktiviteter som polisen ska genomföra under perioden januari 2018-januari 2019 är följande:

  • I hela kommunen göra nykterhetskontroller i syfte att upptäcka rattfyllerister och skapa möten där underrättelser om misstänkta rattfyllerister kan inhämtas.
  • Åtgärda och följa upp de underrättelser som kommer in. Där det går lämna feedback på de underrättelser som kommit in och åtgärdats.
  • Via kommunen erbjuda vård för missbruksproblem som finns hos de ertappade rattfylleristerna.
  • Tillsammans med kommunen se hur samarbetsformerna kan utvecklas för att erbjuda relevant stöd och vård till de ertappade rattfylleristerna och deras familjer.

Det här ska vi åstadkomma tillsammans:

Polisen och Ulricehamns kommun vill med sitt arbete öka upptäcktsrisken för rattfylleri, erbjuda stöd och vård för de som ertappas och därigenom minska rattfylleriet i kommunen.

Har du synpunkter, tips och idéer på hur vi tillsammans kan öka tryggheten i Ulricehamns är du välkommen att höra av dig till:

Sven Gardell
kommunpolis
Telefon: 010-565 86 83

Till toppen