Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Uppföljning medborgarlöfte Vara

I medborgarlöftet för 2017 lovade polisen att arbeta med trygghetsskapande åtgärder med särskilt fokus på problemet med påverkade personer i Badhusparken och vid Resecentrum.

Under 2017 har polisen bland annat:

  •  Polisen har patrullerat i Badhusparken och vid Resecentrum vid 45 tillfällen.
  • Vid mer än tio av dessa tillfällen har berusade och påverkade personer blivit omhändertagna och transporterade från platsen för att nyktra till i arresterna i Lidköping eller avvisade från området.
  • Samtidigt som personer omhändertagits har detta skriftligen meddelats till socialtjänsten i Vara kommun som då får möjlighet att erbjuda någon form av vårdande insats.
  • Badhusparken har genomgått en översyn och ”modernisering”.

 

Vid dialogmöten med allmänheten har det under året framkommit att det idag är färre medborgare som känner otrygghet i Badhusparken och vid Resecentrum trots att det periodvis fortfarande befinner sig påverkade personer på platsen.

Medborgaren uppger i dialogerna att man känner en ökad trygghet mest för att man under året sett fler patrullerande poliser.

 

Till toppen