Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Fick- och bagagestölder - polisens arbete

För att klara upp fickstölder är det viktigt för polisen med uppgifter från vittnen och att säkra bevis, till exempel bilder från övervakningskameror.

Polisens arbete mot brottet

För att polisen ska lyckas klara upp fickstölder är det viktigt med uppgifter från vittnen och att säkra bevis, till exempel bilder från övervakningskameror.

Även fingeravtryck och dna kan finnas på till exempel en länsad plånbok som kastats. Det är också viktigt att utredningsåtgärder som förhör med målsägare och vittnen genomförs så tidigt som möjligt innan minnesbilder försvinner.

Bakom brotten ligger ibland organiserade ligor som rör sig snabbt över landet. Att arbeta mot organiserad brottslighet är ett så kallat strategiskt initiativ i Polismyndigheten verksamhetsplan. Det omfattar bland annat arbete mot internationella brottsnätverk och seriebrottslighet.

Brottsförebyggande arbete

Polisen jobbar ofta riktat mot ställen där man vet att många fickstölder förekommit, till exempel genom att bedriva spaning. Polisen arbetar också med att sprida information till allmänheten om hur de kan skydda sig mot fickstölder.

Till toppen