Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Satsning mot grov brottslighet i region Mitt

I slutet av 2017 startade en långsiktig satsning i region Mitt. Vi ska fortsätta vårt nuvarande arbete i lokalpolisområdena men även angripa den grova brottsligheten i flera riktade insatser.

Insatserna innebär prioriteringar, riktade resurser och samverkan med andra myndigheter. Satsningen mot den grova organiserade brottsligheten kallas operation Lynx.

De grova brotten har ökat och utvecklingen har gått åt fel håll. Just nu pågår 12 polisutredningar gällande mord och 20 gällande försök till mord. Utpressningarna ökar och det görs många beslag av vapen. Det bekräftar bilden av att utvecklingen i region Mitt följer samma mönster som i storstadsregionerna.

Satsningen handlar om att fokusera på och långsiktigt arbeta mot grovt våld, vapen och narkotika men också mot grov kvinnofridskränkning, sexuella övergrepp och problematik kring ensamkommande. De olika operativa insatserna kommer att utgå från lokala problembilder och satsningen är preliminärt planerad att pågå under flera år.

Se pressmöte från 28/11

Se pressmöte från 15/12 om den första insatsen Nemo inom operation Lynx

Till toppen