Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

Investeringsbedrägeri - utsatt

Information för dig som blivit utsatt för ett investeringsbedrägeri och vad du ska tänka på när du polisanmäler brottet.

Viktigt att polisanmäla

Polisanmäl brottet via telefon 114 14 eller genom att besöka en polisstation. Är det akut eller ett pågående brott ring 112.

Gör en polisanmälan

Att tänka på vid anmälan

  • Uppge gärna att det gäller investeringsbedrägeri. Det hjälper polisen att registrera brottet på rätt sätt och bidrar till att förebygga nya investeringsbedrägerier.
  • Informera om betalningsmottagarens bankkontonummer eller IBAN-nummer, alltså de kontonummer du uppmanats att sätta in pengar på. 
  • Det är också intresserat med kontaktuppgifter till dem som kontaktat dig, e-postkonversation, webbadresser (gärna i form av skärmdumpar) och annan dokumentation.

Kontakta ditt försäkringsbolag

Kontakta ditt försäkringsbolag för att kontrollera om din försäkring täcker investeringsbedrägerier. Vanligtvis kräver försäkringsbolaget att du gjort polisanmälan.

Till toppen