Kampanjmaterial

Den 17 juni startar Polismyndighetens kampanj om brott i nära relation på polisen.se/komtilloss och i sociala medier. Du som vill hjälpa till att dela kampanjen hittar material på den här sidan.

Syftet med kampanjen är att öka benägenheten att kontakta polisen, om man är utsatt för, eller misstänker att någon annan utsätts för brott i nära relation.

Var med och dela

Själva kampanjen hittar du på sidan polisen.se/komtilloss Dela gärna med dig av länken och vårt kampanjmaterial som du hittar på den här sidan. Där hittar du också information om vad brott i nära relation innebär, hur en anmälan går till och vilket stöd och hjälp som finns.

Förutom inlägg i egna konton på sociala medier annonserar vi även i sociala medier. Om du vill hjälpa till kan du till exempel dela någon av filmerna eller bilderna nedan och ta gärna med länken till vår webbsida.

Gör så här för att dela film
Öppna filmen, klicka högerpil, dela (längst upp till höger). 

Gör så här för att dela bild
Mobil (iPhone) - håll ett finger på bilden och dra fingret sakta uppåt. Då får du upp valet ”Spara bild”.
Dator - spara bilden genom att högerklicka på bilden och välj ”Spara som…”

Poster

Informationsposter i pdf-format som går att ladda ner och skriva ut på en vanlig skrivare. (Materialet kommer även komma på engelska, arabiska, somaliska och tigrinska.)


Filmer

De här filmerna lämpar sig när du vill göra vanliga inlägg i sociala medier.

Filmer med våra utredare


Filmerna nedan kan du gärna använda i Instagram stories och Facebook händelser.

Kampanjfilmer, 15 sekunder

Kampanjfilmer, 30 sekunder

Filmer med våra utredare


Bilder

porträttbild av pojke med citat i förgrunden porträttfoto av kvinna med citat i förgrunden Porträttfoto med citat Porträttfoto med citat Porträttfoto med citat Porträttfoto med citat Porträttfoto med citat Porträttfoto med citat