Sök
Stäng Meny

Parkeringsskada - utsatt

Anmäl parkeringsskada till polisen via e-tjänst.

Om ditt fordon blivit påkört av ett annat motordrivet fordon och föraren har lämnat platsen utan att ge sig till känna så har du blivit utsatt för ett brott och kan anmäla det via polisens e-tjänst.

Om du däremot fått kontaktuppgifter till personen som orsakat skadorna ska du inte göra en polisanmälan. Då är det inget brott utan ett ärende för försäkringsbolagen.

Använd e-tjänst för parkeringsskada

Du kan polisanmäla parkeringsskada via e-tjänst. Om ditt fordon skadats av något annat än ett motordrivet fordon, till exempel en person, cykel eller kundvagn - ring 114 14 för att göra en polisanmälan.

Anmäl parkeringsskada via e-tjänst

Att tänka på

  • Se till att ha registreringsnumret på ditt fordon nära till hands.
  • Har fordonet utsatts för skadegörelse? Använd e-tjänst för att anmäla skadegörelse.

Du kan även anmäla på telefon 114 14 eller genom att besöka en polisstation

Trafikförsäkring är ett krav

Alla motordrivna fordon som är registrerade i vägtrafikregistret ska ha trafikförsäkring såvida fordonet inte är avställt. Kravet gäller även för andra motordrivna fordon som används i trafik.

Om trafikförsäkring på Transportstyrelsens webbplats

Förlorad registreringsskylt

Förlorad eller stulen registreringsskylt måste snarast ersättas med ny eller provisorisk skylt. På telefon 114 14 får du information om vilka polisstationer som utfärdar provisoriska skyltar. En avgift tas ut för den provisoriska skylten. Det är fordonsägarens ansvar att beställa en ny registreringsskylt från Transportstyrelsen.

Om registreringsskyltar på Transportstyrelsens webbplats