Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

Investeringsbedrägeri - skydda dig

Om någon kontaktar dig och ber dig att göra en investering bör du vara extra misstänksam, särskilt om rådgivaren, det du ombeds investera i och betalningsmottagaren finns i olika länder. Fundera över varför de hör av sig till just dig.

Seriösa mäklare och rådgivare brukar inte kontakta människor i deras hem eller på jobbet för att sälja värdepapper, särskilt inte mäklare från andra länder. Polisens råd är att avbryta samtalet och så snabbt som möjligt tipsa polisen.

Kontrollera företaget

Om du ändå blir intresserad av ett erbjudande, kolla upp vad det är du ska betala för och till vem.

Finansinspektionen (FI) har en förteckning över alla företag som har tillstånd att erbjuda finansiella tjänster, samt företag som anmält finansiell verksamhet och registrerats hos FI.

FI har också en varningslista som listar företag och falska myndigheter som man vill varna för. Du kan också kontrollera fakta om företag via Bolagsverket.

Ett annat alternativ är att söka efter företaget på Svensk Handels varningslista över företag du inte ska göra affärer med.

Till toppen