Svarsbilder

Hjälp oss att sprida svarsbilder som går att använda om man får en nakenbild, eller om någon pressar en att skicka nakenbilder. Här finns bilder att ladda ner med både instruktion och själva svarsbilden.

De stående bilderna täcker hela skärmen och passar bra för exempelvis Instagram stories, Händelser på Facebook, TikTok eller Snapchat. Den kvadratiska bilden lämpar sig bättre för inlägg på till exempel Instagram eller Facebook.

Skicka nakenbilder

Att skicka nakenbilder till någon under 15 år, eller till någon som inte har bett om det är ett brott. Här är bilder som du kan använda i den situationen.

Frågebilder Svarsbilder
Kvadratisk Grafisk bild med texten: Vill du ha ett bra svar om du får oönskade nakenbilder? Skicka en skärmdump av nästa bild!

Frågebild kvadratisk skicka

Grafisk bild med texten: Du har precis brutit mot lagen! Att skicka nakenbilder till någon under 15 år, eller till någon som inte har bett om det är ett brott. Det du gjort är inte okej och kan polisanmälas.

Svarsbild kvadratisk skicka

Stående format Grafisk bild med texten: Vill du ha ett bra svar om du får oönskade nakenbilder? Skicka en skärmdump av nästa bild!

Frågebild stående skicka

Grafisk bild med texten: Du har precis brutit mot lagen! Att skicka nakenbilder till någon under 15 år, eller till någon som inte har bett om det är ett brott. Det du gjort är inte okej och kan polisanmälas.

Svarsbild stående skicka

Be om nakenbilder

Det kan vara olagligt att pressa någon under 18 år att skicka nakenbilder. Här är bilder som du kan använda i den situationen.

Frågebilder  Svarsbilder
Kvadratisk  Grafisk bild med texten: Vill du ha ett bra svar om någon ber dig om nakenbilder? Skicka en skärmdump av nästa bild!

Frågebild kvadratisk be om

Grafisk bild med texten: Vill du ha ett bra svar om någon ber dig om nakenbilder? Skicka en skärmdump av nästa bild!

Svarsbild kvadratisk be om

Stående format Grafisk bild med texten: Du har precis brutit mot lagen. Det är olagligt att be någon under 18 år att skicka nakenbilder.  Det du gjort är inte okej och kan polisanmälas.

Frågebild stående be om

Grafisk bild med texten: Du har precis brutit mot lagen. Det är olagligt att be någon under 18 år att skicka nakenbilder.  Det du gjort är inte okej och kan polisanmälas.

Svarsbild stående be om