Polisens volontärer i Blekinge, Kalmar, Kronoberg och Skåne

Vill du arbeta frivilligt med att förebygga brott och öka tryggheten i samhället? Som volontär hos polisen kan du göra skillnad - sök nu!

Polisen i Blekinge, Kalmar, Kronoberg och Skåne har volontärer som ett komplement i det trygghetsskapande arbetet. Först ut i Skåne var Malmö och Landskrona som har haft volontärer sedan december 2010. Volontärverksamheten i Sverige startades av polisen i Stockholm  2003, och det finns nu i alla polisområden i Skåne.

Då polisen och kommunerna har ett gemensamt intresse av att öka tryggheten i samhället, sker arbetet med polisens volontärverksamhet i nära kontakt med representanter från de olika kommunerna.

Så går det till att bli volontär
Sedan 2010 har polisen i Skåne sökt och utbildat volontärer. Under hösten 2015 utbildades 120 nya volontärer vilket gör att det nu finns 800 utbildade volontärer i Skåne. 

Du som är intresserad av att bli volontär kan anmäla ditt intresse genom att skicka e-post till polisen volontärer i region Syd eller skriva ut en ansökan och skicka in den. Du måste vara över 18 år för att bli volontär.

Alla som söker blir föremål för en säkerhetsprövning och sedan kallad till ett samtal med erfarna poliser. Därefter väljs ett antal personer ut som får gå en volontärutbildning. Den är under tre kvällar med tre timmars föreläsning vid varje tillfälle. I utbildningen ingår:

  • Lag och rätt
  • Sekretess
  • Arbetsmiljö
  • Skånepolisens organisation
  • Hjärt- och lungräddning

Slutligen får den som ska bli volontär skriva under ett sekretessavtal.

Richard Hultemark är ansvarig för volontärerna i region Syd. Har du frågor gällande volontärverksamheten kan du kontakta honom antingen via e-post på richard.hultemark@polisen.se eller via telefon 010-56 145 63.

Nyheter om skånevolontärerna

 
 
Nästa sidaFöregående sida1 2 3 4 5