Sök
Stäng Meny

Klart med nya chefer i Södermanland

Oscar Nissfolk, lokalpolisområdeschef i Eskilstuna och Liselotte Jergard, kanslichef i polisområde Södermanland.

Oscar Nissfolk, lokalpolisområdeschef i Eskilstuna och Liselotte Jergard, kanslichef i polisområde Södermanland.

Nu är det klart att Liselotte Jergard och Oscar Nissfolk går över från att vara tillförordnade till ordinarie chefer i polisområde Södermanland.

Den 1 maj påbörjade Liselotte Jergard sitt uppdrag som ordinarie kanslichef för polisområdet Södermanland och Oscar Nissfolk som ordinarie lokalpolisområdeschef i Eskilstuna.

Hur ser du på ditt ”nya” uppdrag?

Liselotte Jergard, kanslichef polisområde Södermanland:

Efter att ha vikarierat som kanslichef sedan september 2022 har jag nu fått förtroendet att fortsätta i rollen som ordinarie kanslichef och det är jag väldigt glad för.

Jag kommer fortsätta med arbetet att utveckla kansliets samordnande och stödjande roll för polisområde Södermanland. Våga tänka nytt och ta de där små stegen för att effektivisera och utveckla verksamheten är en viktig del i mitt och kansliets arbete. Med uppdraget i fokus arbeta för att vi alltid tänker helhet samt bidra med att se vilka arbetsmetoder/arbetssätt som ger lyckade resultat.

– Jag är väldigt glad att Liselotte vill ta sig an uppdraget som polisområdets kanslichef. Liselottes engagemang, handlingskraft samt erfarenhet är av största betydelse för hela vårt polisområde, säger Mattias Forssten, polisområdeschef i Södermanland.

Oscar Nissfolk, lokalpolisområdeschef Eskilstuna:

Jag är glad och stolt över förtroendet att få fortsätta i rollen som lokalpolisområdeschef i Eskilstuna och Strängnäs.

Uppdraget är både stimulerande och utmanande, vilket det sistnämnda medför en stor ödmjukhet i en komplex tillvaro. Vi rör oss ständigt i en föränderlig värld och min uppgift är att bland annat att skapa stabilitet och förutsättningar för att lokalpolisområdet ska ta sig in i framtiden.

– Det känns oerhört positivt att Oscar fortsätter som chef i lokalpolisområde Eskilstuna. Oscar har ett stort hjärta för verksamheten och våra medarbetare samt besitter en förmåga att strukturera verksamheten i en till delar händelsestyrd vardag, säger Mattias Forssten, polisområdeschef i Södermanland.

Mattias Forssten fortsätter:

–  Gemensamt för Liselotte och Oscar är deras förmåga att hålla uppdraget i fokus och insikten i att våra medarbetare är verksamheten.

Kontakt för media

Om mer information önskas gällande nyheten ovan:

Liselotte Jergard, kanslichef polisområde Södermanland
Tel.nr 010-566 92 28, liselotte.jergard@polisen.se

Oscar Nissfolk, lokalpolisområdeschef Eskilstuna
Tel.nr 010- 010-566 98 58, oscar.nissfolk@polisen.se