Sök

Tre personer gripna misstänkta för grovt bedrägeri

Bedragaren åkte hem till kvinnan för att hämta hennes bankdosa men möttes istället av polis och greps på bar gärning.

Igår morse, den 18 september, får en kvinna i Uddevalla ett meddelande från ett företag gällande en beställning. Eftersom kvinnan inte har gjort någon beställning ringer hon telefonnumret som finns i meddelandet. Mannen som svarar beklagar det hela och frågar henne vilken bank hon är kund i och säger sedan att någon kommer och hämtar hennes bankdosa och telefon inom en timme.

Kvinnan, som är i 70-årsåldern, fattar misstankar och får hjälp av en väninna att ringa polisen. Civilklädd polis åker till kvinnans bostad och väntar in mannen som istället för att få en bankdosa möts av polis och grips misstänkt för grovt bedrägeri.

Mannen har blivit avsläppt vid platsen av en bil. Bilen eftersöks och stoppas på E6:an, i höjd med Kode vid 13.30-tiden. Personerna i bilen, en man och en kvinna grips och bilen samt personernas mobiltelefoner tas i beslag.

– Målsäganden har agerat föredömligt, hon har varit uppmärksam och på sin vakt och nu har vi kunnat gripa flera misstänkta gärningspersoner. Den här typen av bedrägerier är ofta en del av en seriebrottslighet och förhoppningsvis kan vi därför lösa ytterligare brott, säger Jacob Hellåker biträdande lokalpolisområdeschef i västra Fyrbodal.

Jacob Hellåker, biträdande lokalpolisområdeschef i västra Fyrbodal finns tillgänglig för frågor från media till och med kl. 15.00.

Läs mer om bedrägerier på polisen.se:

Skydda dig mot bedrägeri

Brott mot äldre