Sök

Ordningsvakt – utbildning och förordnande

Ordningsvakter är utbildade och förordnade av Polisen. Här finns information till dig som är eller vill bli ordningsvakt.

Vill du bli ordningsvakt?

I länken nedan finns det information om grundutbildning och förordnande för dig som inte tidigare varit ordningsvakt. Här kan du även ansöka om grundutbildning och förordnande som ordningsvakt.

Ansökan om grundutbildning och förordnande som ordningsvakt

Är det dags för fortbildning och nytt förordnande?

I länken nedan finns det information om fortbildning och förordnande för dig som är eller har varit ordningsvakt och behöver genomgå fortbildning för att få ett nytt förordnande. Här kan du även ansöka om fortbildning och förordnande som ordningsvakt.

 Ansökan om fortbildning och förordnande som ordningsvakt

Transportutbildning

Om du är förordnad ordningsvakt och har B-körkort kan du gå en särskild utbildning för transport av personer som har omhändertagits (transportutbildning). Efter godkänd transportutbildning får du behörighet att transportera omhändertagna personer efter beslut från Polisen. Se länken för ytterligare information och ansökan.

Ansökan om transportutbildning

Är du ordningsvakt och behöver utbildning i ordningshållning på arena och säkerhetskontroll?

Om du är förordnad ordningsvakt och behöver genomgå en fortbildning för att få utföra ordningshållning på arena och säkerhetskontroll finns det möjlighet att ansöka om att enbart genomgå fortbildning. Du bör då ha minst sex månaders giltighetstid kvar på ditt nuvarande förordnande som ordningsvakt. Se länken nedan för ytterligare information och ansökan.

Ansökan om enbart fortbildning

Behöver du ansöka om nytt förordnande men du har redan genomgått ny fortbildning?

Om du har genomgått fortbildning sedan du senast förordnades som ordningsvakt och behöver ett nytt förordnande så finns det möjlighet att enbart ansöka om förordnande som ordningsvakt. Se länken nedan för ytterligare information och ansökan.

Ansökan om enbart förordnande

Information om ordningsvaktsutbildningarna

Ordningsvaktsutbildningarna med tillhörande kursplaner