Sök
Uppdaterad 21 december 09.15

20 december 16.35, Mord/dråp, Norrköping

Uppgifter om skadad person i samband med misstänkt skottlossning.

16.20 får polis uppgift om en händelse där de initiala uppgifterna talar om en skottlossning och en skadad person på Värmlandsgatan i Norrköping.

Flera enheter på väg till platsen. 

16.26 Polis är på plats och vårdar en person som är skadad. Polis upprättar en avspärrning på platsen. Inledande utredningsåtgärder genomförs i detta nu. 

Texten uppdateras.

16.34 Förundersökning gällande försök till mord inledd. Ingen misstänkt i ärendet. 

UPPDATERING:

16.55 Personen är skjuten och är allvarligt skadad. Avförd till sjukhus. 

UPPDATERING:

Personen är en man i 18-årsåldern. Förundersökningen har omrubricerats till mord då den skadade personen avlidit av sina skador. Anhöriga är informerade om händelsen. 

Arbetet fortskrider med att säkra bevisning och information vid sidan om att eftersöka gärningsperson/er. 

UPPDATERING:

Den avlidne är en man ej fyllda 18 år. Utredningen fortsätter med full kraft. 

UPPDATERING TORSDAG: 

Utredningen fortsätter oavbrutet med full kraft. Polisen vädjar till allmänheten att kontakta oss om man befunnit sig i nära anslutning till brottsplatsen i närtid till händelsen eller om har annan information som kan vara värdefull för att föra utredningen framåt. 

Lokalpolisområdeschef Frida Braf kommer att finnas tillgänglig för att besvara frågor från media i ärendet mellan 10:30 och 12:00. Förfrågningar om intervju skickas till media.ost@polisen.se så kontaktar vi er.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.