Sök

28 december 07.55, Övrigt, Österåker

Misstänkt inbrott visade sig vara städpersonal.

En uppmärksammad granne ringer polisen när larmet går i grannfastigheten samt att inringaren hör okända röster. Inringaren vet att grannen är bortrest och misstänker därför att det är ett pågående inbrott. 

När polispatrullen kommer till platsen finner man två personer i bostaden. Det visade sig dock vara städpersonal som utför sitt arbete där. 

Grannsamverkan för att minska brottsligheten

Nu visade sig larmet inte vara ett pågående inbrott, men grannen gjorde helt rätt att ringa polisen när man hörde att larmet startades hos sin grannes bostad samt hörde okända röster. 

Grannsamverkan är viktigt för att minska brottsligheten. Metoden går ut på att boende i ett område håller extra uppsikt över sina grannars bostäder och är uppmärksamma på vilka som rör sig i bostadsområdet. Med större social kontroll kan en möjlig gärningsman upptäckas lättare.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.