Sök
Uppdaterad 29 december 08.25

28 december 18.52, Mord/dråp, försök, Jönköping

Skadad person påträffad - polisen utreder grovt våldsbrott.

Klockan 19:18 larmar allmänheten om en skadad person som påträffats på en plats i Kortebo utanför Jönköping.

Polis har kommit till platsen där man påträffar den skadade personen. Inledande utredningsåtgärder genomförs i detta nu. 

Den skadade personen förs till sjukhus. I nuläget är skadeläget oklart. 

Uppdatering 19:43: Polisen är på plats med en större resurs där man utför vidare informationsinsamlig och dörrknackningar. Målsägande ska ha ådragit sig allvarliga skador till följd av händelsen.

Uppdatering 19:55: Tre personer har frihetsberövats till följd av händelsen. Polisen är i ett intensivt utredningsläge med stor resurs som arbetar på olika fronter för att få mer klarhet i vad som skett. Polisen utreder grovt våldsbrott.

Uppdatering 20:30: Brottsrubriceringen är försök till mord. Polisen har beslutat om att upprätta avspärrningar i området runt brottsplatsen och kalla dit tekniker. Målsägande är en man. Han ska ha skadats av någon form av vasst tillhygge - skadeläget är fortsatt allvarligt.

Polisen befinner sig i ett intensivt utredningsläge och kan i inledningsskedet inte gå in på närmare detaljer gällande inblandade personer.

Uppdatering fredag: De tre personer som greps till följd av händelsen på torsdagskvällen har anhållits misstänkta för försök till mord och ärendet leds nu av åklagare. Den drabbade mannen är i 60-årsåldern. Medias frågor gällande skadeläget hos målsägande hänvisas till sjukvården.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.