Sök

09 december 13.21, Stöld/inbrott, Motala

Tre män gripna för stöld genom inbrott.

11:16 Polis larmades till Södra Allén i Motala med anledning av ett pågående inbrott. En inringare ska ha sett tre maskerade personer komma ut från en byggnad med en större säck, sätta sig i en bil och åka i väg. 

Flera polispatruller involverades i ärendet och ett spaningsarbete påbörjades. Vid 12:20 fick en polispatrull kontakt med aktuell bil. Den körde då på E4:an i södergående riktning strax norr om Huskvarna. Vid Huskvarna södra stoppades bilen, föraren stannade självmant.

Tre personer befann sig i fordonet. En man i 45-årsåldern samt två män i 25-årsåldern. Trion greps misstänkta för stöld genom inbrott. Föraren, en av männen i 25-årsåldern, misstänks också för drograttfylleri. 

Brottsplatsen i Motala har spärrats av för en kriminalteknisk undersökning, en övervakningsfilm från byggnaden har säkrats och misstänkt bil kommer tas i beslag. Stöldgodset ska bland annat ha bestått av datorer. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.