Sök
Stäng Meny

13 november 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats. Här följer ett urval av nattens händelser.

04:09, Borås, band
Vi får larm via SOS om att en bil brinner på en parkering på Våglängdsgatan. Räddningstjänst och polis åker till platsen. Branden släcks och polis söker i området med bland annat hund. Ingen misstänkt eller gripen. Inga uppgifter om personskador. En anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad.


01:03, Falköping, tillgrepp av fortskaffningsmedel
En man blir rånad på sina tillhörigheter och sin bil utanför en butik. Gärningspersonen har enligt uppgift hotat mannen med kniv och även slagit till honom och sedan lämnat med mannens bil samt tillhörigheter. Mannen larmar polis. Mannen har ett öppet sår och patrullen larmar även dit ambulans. Oklart om mannen är förd till sjukhus. Senare stoppar en patrull bilen. Föraren är en minderårig, som blir misstänkt för olovlig körning, tillgrepp av fortskaffningsmedel, olaga hot samt misshandel.


00:56, Göteborg, försök till mord
Vi får in ett larm om en misstänkt skottlossning på Senapsgatan. Något senare får vi in ytterligare uppgifter om att det är skotthåll i en entrédörr. Polis åker till platsen, som spärras av för teknisk undersökning. Man kan inledningsvis konstatera att det har skett en skottlossning och man anträffar bland annat tomhylsor på platsen. Under natten har man genomfört dörrknackning i området. I nuläget ingen misstänkt eller gripen. Inga uppgifter om personskador. En förundersökning gällande försök till mord är inledd.

21:55, Borås, rån
En kvinna ska möta en man för en dejt. I samband med detta slår mannen till henne och försöker ta hennes klocka. Kvinnan springer från platsen och larmar polis. Mannen är inte kvar på platsen. En patrull upprättar en anmälan om rån. Inga uppgifter om fysiska skador eller ambulansbehov.

17:48, Göteborg, rån
Vi får in ett larm om att en gärningsperson har försökt stjäla varor i en livsmedelsbutik på Karl Johansgatan. Personalen har konfronterat mannen och tagit tillbaka varorna. I samband med detta slår mannen till en ur personalen i magen och lämnar butiken. Polis kommer till platsen. Inga uppgifter om personskador eller ambulansbehov. En anmälan om rån i motvärnsfallet är upprättad. Gärningsperson okänd.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.