Sök
Stäng Meny

16 november 07.55, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det ärende som sticker ut:

23:41 Polis larmades till Smedjegatan i Norrköping med anledning av att inringare hört höga smällar i ett trapphus. När polis anlänt till platsen visade det sig att någon skjutit mot en lägenhetsdörr. Personer ska ha befunnit sig i aktuell lägenhet men ingen har kommit till fysisk skada. Området spärrades av för en kriminalteknisk undersökning. Den undersökningen genomfördes under natten till torsdag och vid 05-tiden hade samtliga avspärrningar hävts. Polis har pratat med vittnen samt kontrollerat fordon i området men i nuläget har ingen person gripits. En förundersökning gällande grovt vapenbrott och grovt olaga hot har inletts. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om rattfylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.