Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 28 november 02.33

27 november 20.31, Mord/dråp, Norrköping

Grovt våldsbrott i centrala Norrköping

20:06 Norrköping

Flera polisenheter är på plats i området Lagerlunda i Norrköping med anledning av ett grovt våldsbrott. Utredningen är i ett mycket tidigt skede. En person är skadad.

Med hänvisning till förundersökningssekretess lämnas inga uppgifter om den skadade personen i nuläget. 

UPPDATERING 20:52 

Den drabbade personen har avlidit på sjukhus. En förundersökning om mord har inletts. 

UPPDATERING 20:58

Polisen larmades till området Lagerlunda vid 20:06 med anledning av larm om skottlossning.

På plats anträffades en person skottskadad.

Den skadade fördes till sjukhus med ambulans men målsägandes liv gick inte att rädda. 

Det är ett mycket intensivt polisarbete som pågår för att försöka skapa en bild av vad det är som inträffat. Dels pågår arbete för att säkra förundersökningen, men också ett mycket intensivt arbete för att eftersöka gärningsperson. 

För tips

Om du sett eller hört någonting kring händelsen: Kontakta 11414. 

 

UPPDATERING 23:35

Utredningen fortgår med stor intensitet. Polispatruller av olika kompetens jobbar intensivt med att bilda sig en uppfattning om vad som hänt, säkra eventuella bevis, förhöra eventuella vittnen och arbeta trygghetsskapande runt om i Norrköping.

Under natten kommer tekniker att genomföra kriminalteknisk undersökning på den aktuella platsen. Vissa avspärrningar av platser som anses utredningstekniskt intressanta har gjorts. 

Området som är aktuellt är Marielund i Norrköping, tidigare angivet Lagerlunda, är inte helt korrekt geografiskt. 

FÖR TIPS

Har du sett eller hört någonting som kan kopplas till händelsen? Kontakta polisen på 11414 och låt oss avgöra om det är av intresse för utredningen. 

 

Det finns i nuläget inte mer information att ge i ärendet. Förundersökningssekretess råder och i nuläget kan vi inte uppge någon information om den avlidne personen.

Polisens presstalesperson slutar sin tjänstgöring. Mediefrågor besvaras under natten fram till 07 av vakthavande befäl i mån av tid. 

Uppdatering kl 02:24:

Under natten har ett omfattande utredningsarbete fortgått. En person har gripits såsom misstänkt för medhjälp till mord. Därtill har flera personer som anses ha uppgifter att lämna hämtats till förhör. I nuläget kommenteras inte ålder eller kön. / VB Erik Creutz

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.