Sök

10 augusti 08.23, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Kl 00-07, polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

03:55 Skadegörelse, Gällivare
Polis åker till en adress i Gällivare på grund av uppgifter om att någon slår sönder en ruta på en bostad. Ingen misstänkt anträffas. En anmälan gällande skadegörelse tas upp.

04:29 Rattfylleri, Piteå
Polis stoppar och kontrollerar en moped i Piteå. Föraren, en tonårsflicka, blåser positivt i polisens sållningsinstrument. Anmälan ska upprättas. Vårdnadshavare kontaktas. En ordningsbot (böter) utfärdas till passageraren på grund av att hon åkt utan hjälm.

05:50 Trafikolycka, Kalix
Larm om olycka på länsväg 719 vid Granån inkommer. Enligt initiala uppgifter har en personbil åkt av vägen i samband med att föraren väjt för ett rådjur. Polis åker till olycksplatsen, men föraren har förts till sjukvård. Polis åker dit, håller förhör och utförs en nykterhetskontroll av föraren, resultatet på kontrollen är utan anmärkningar. En anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott ska upprättas.

På fredagen arrangerades en bilträff i Gällivare. Under kvällen tog polis upp tre anmälningar gällande misshandel, omhändertog en person med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB), avlägsnade tre personer och avvisade tre personer. Ordningsvakter avvisade fem personer.

Två viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Det finns inga rapporter om personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.