Sök

10 augusti 11.18, Bedrägeri, Stockholm

En bedragare som utger sig för att komma från polisen har ringt en äldre person i Stockholm för att lura till sig pengar.

I ett flertal bedrägeriärenden den senaste tiden har en person ringt upp - oftast äldre - personer och utger sig ringa från polisen.

Olika historier hittas på för att komma åt pengar, betalkort, koder till betalkort samt ägodelar hos den uppringda personen. 

Prata med anhöriga och vänner om att aldrig logga in på bank-id på uppmaning av annan. Var sunt ifrågasättande mot den som säger sig ringa från till exempel polisen, banken, företag som säljer elektronik med mera. Ifrågasätt, be att få återkomma om några dagar (för att få möjlighet att kontrollera korrektheten) och logga aldrig in på bank-id eller lämna kort och kortkoder till okänd.

I dagens fall har bedragern ringt med påhittad historia (olika historier - de är uppfinningsrika) och har sedan kommit och hämtat betalkort och kod.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.