Sök

10 augusti 14.02, Övrigt, Borås

Händelse i samband med demonstration i centrala Borås.

Initialt kommer det in ett samtal om att en bilist kört in i en demonstration och att någon skulle vara skadad. Demonstrationen gick dock vidare till annan plats och inväntade polisen. Någon person hade fått skrapsår men ingen behövde åka med ambulansen.

Även bilföraren kontaktade polisen och uppgav att flera personer från demonstrationen omringat bilen och slagit på den med tillhygge samt punkterat ett däck på bilen med en kniv. Han ska även ha fått slag i ansiktet av personer i demonstrationen. Han körde bort från platsen och samtalar nu med polisen.

Polisen är på plats för att försöka reda ut vad som har hänt. Rättsläget för närvarande är vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada samt misshandel och skadegörelse. Detta kan dock komma att ändras beroende på vilka uppgifter som kommer fram i ärendet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.