Sök
Uppdaterad 12 augusti 11.16

11 augusti 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

23.02 Göteborg, skadegörelse
Larm om en hög smäll på Opalgatan. På plats kunde man konstatera att det var en fyrverkeripjäs/ smällare som satt på en port som hade smällt. Inga större skador på dörren. Polisen har undersökt platsen och även knackat dörr. En anmälan om skadegörelse har skrivits. Ingen misstänkt.

23.18 Uddevalla, grovt vapenbrott
Polisen larmas till Hogstorp då flera personer hört flera skott avlossas. Först kunde man inte lokalisera exakt plats för skjutningen men efter ett tag upptäckte boende att någon skjutit flera skott mot två soptunnor som stod en bit bort från några fastigheter. Ingen person har kommit till skada. Två bilar har eventuellt åkt från platsen efter skjutningen. Polisen har gjort en teknisk undersökning av platsen och upprättat anmälan om grovt vapenbrott samt skadegörelse.

01.59 Alingsås, rån
En man i 45-årsåldern har blivit rånad på Östlyckan. Han uppger att han blev påhoppad av två män som sparkade och slog honom samt tog hans mobiltelefon. Därefter försvann de från platsen. Mannen kunde ta sig hem och larma polisen. Ambulansen kontrollerade honom men det är oklart om han behövde åka med till sjukhuset. Anmälan om rån men i nuläget ingen misstänkt.

00.05 Göteborg, skottlossning mot bostad
I Tynnered har någon skjutit flera skott mot en garageport samt en entrédörr till en villa. Ingen person kom till skada vid skjutningen. Polisen har haft en insats på platsen och gjort en teknisk undersökning samt hållit en mängd förhör. Tomhylsor har tagits i beslag. En förundersökning om försök till mord samt grovt vapenbrott har inletts. Ingen gripen. Avspärrningarna hävda 04.02.

Klockan 05.24 vaknade boende i villan av ytterligare en smäll. Någon hade nu skjutit ett skott in genom ett fönster. Inte heller denna gång kom någon till skada. Polisens tekniker kommer att göra ytterligare en undersökning på platsen. Dörrknackning pågår i området. 

Uppdatering 20240812, klockan 11:16
Händelsen utreds som försök till mord och grovt vapenbrott. Ingen person har kommit till skada till följd av skotten som avlossats. Än så länge har ingen frihetsberövats, men vi arbetar aktivt i jakten på en eller flera gärningspersoner. Vi arbetar även vidare med flera andra utredningsåtgärder, bland annat förhör.

05.55 Göteborg, brand
Larm om brand i villa på Dalklintsvägen. Villan ska enligt räddningstjänsten vara övertänd och släckningsarbete pågår. Inga uppgifter i nuläget om att någon person skulle vara kvar i huset. Även polisen är på plats.

Uppdatering 09.40 Branden misstänks vara anlagd och en man i 25-årsåldern har gripits misstänkt för grov mordbrand.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.