Sök
Uppdaterad 13 augusti 09.39

12 augusti 00.15, Mord/dråp, Norrköping

En man påträffas avliden i Norrköping.

22:26 Larm inkommer om ett pågående grovt brott i stadsdelen Berget i Norrköping. På plats anträffas en man som är svårt skadad. Han förs till sjukhus där han förklaras avliden. Anhöriga är underrättade. Polisen har inlett en förundersökning med brottsrubriceringen mord.

Polisen har ett stort antal resurser på plats med olika typer av kompetens för att utreda vad som hänt och hur det hänt. En avspärrning har upprättats runt brottsplatsen, denna påverkar trafik och kollektivtrafik. Det finns ingen prognos på hur länge avspärrningen kommer vara på plats. Händelsen inträffat utomhus vid en tidpunkt och i en stadsdel där det rör sig människor. Det bedöms inte föreligga någon fara för allmänheten.

Det finns i nuläget ingen frihetsberövad i ärendet.

Polisen är intresserad av iakttagelser i området Nygatan, Södra Promenaden och S:t Persgatan omkring den aktuella tidpunkten. Om man har information att lämna går det bra att kontakta personal på plats, eller ringa polisen på 112 eller 114 14. Kontaktuppgifter finns även på polisen.se.

02:10 Den avlidne mannen är i 20-årsåldern. Mer information kring den avlidne kan inte lämnas i nuläget av respekt för anhöriga och av hänsyn till pågående förundersökning.

07:33 Under natten kan två män gripas. De är misstänkta för mord respektive medhjälp till mord. Under dagen fortsätter utredningsarbetet bland annat med att analysera fynd och beslag, och med att hålla förhör.

09:20 De gripna är en man i 30-årsåldern misstänkt för medhjälp till mord och en man i 20-årsåldern misstänkt för mord. De anhölls vid sextiden på morgonen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.