Sök

12 augusti 07.00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats. Nedan följer ett urval av nattens händelser.

01:12, Göteborg, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel
Larm inkom om en person som blivit misshandlad och därefter blivit bestulen på sin personbil i Rannebergen. Målsägande, som är i 20-årsåldern fick ett slag i ansiktet med någon form av tillhygge, varpå han blev bestulen på sitt fordon. Händelsen utreds som grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, och flera gärningspersoner ska ha varit inblandade. Ingen person har gripits i nuläget, men bilen anträffades och lämnades åter till ägaren. Det förelåg inget ambulansbehov.

02:27, Vara, stöld m.m.
En polispatrull stoppade en mopedist i centrala Vara. Mopeden misstänktes vara stulen, och föraren, som är i 40-årsåldern, hade inte behörighet att framföra fordonet. Mannen misstänks nu för stöld och olovlig körning. Mopeden togs i beslag.

03:22, Skövde, misshandel m.m.
En man i 25-årsåldern uppgav att han blivit misshandlad av tre för honom okända personer i Asketorp. Personerna ska även ha visat upp en kniv i samband med misshandeln. Målsägande fick hjälp av en anhörig att ta sig till sjukhuset, men skadorna ska inte vara allvarliga enligt initiala uppgifter. Ingen person har gripits i nuläget.

03:29, Trollhättan, sexuellt ofredande
En kille under 18 år misstänks för sexuellt ofredande genom att ha tafsat på en jämnårig flicka. Händelsen ska ha skett inomhus. Polis beordrades till platsen och höll förhör med de inblandade parterna. Inga fysiska skador till följd av händelsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.