Sök

12 augusti 08.00, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Här kommer ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Jönköpings län. 

23:14 Polis larmades till en industrilokal i Nässjö med anledning av ett aktiverat inbrottslarm. När polis anlänt till platsen fanns ingen misstänkt gärningsperson kvar. Polis har sökt av området och spårat med hund. Ett hål i staketet har anträffats. Det är oklart vad som stulits från lokalen/området så målsägande kommer komplettera anmälan (stöld genom inbrott) senare. 

01:15 Polis larmades till en adress i Gislaveds kommun med anledning av ett åldringsbrott. En man i 70-årsåldern ska ha fått ett sms om att han fått ett lån beviljat, detta trots att han ej ansökt om något lån. När mannen ringde det telefonnummer som stod i sms:et blev han kopplad till "en bank" som skulle lösa problemet. Under det samtalet blev den äldre mannen vilseledd att lämna ut uppgifter från sitt körkort samt bankkort som legitimation. 14 000 kronor försvann då från kontot. Polis har varit på plats och pratat med mannen. En anmälan om bedrägeri kommer skrivas och det finns i nuläget ingen misstänkt. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.