Sök

12 augusti 08.53, Övrigt, Örnsköldsvik

En sammanfattning av polisens arbete under Cityfesten i Örnsköldsvik

Ur polisiär synvinkel har Cityfesten varit en lugn och trevlig tillställning.

Fredagen renderade i fler ärenden för polisen att ta om hand trots att det var färre besökare under fredagen än lördagen.

Under fredagen omhändertogs sex personer för fylleri varav tre personer var under 18 år. Dessa kunde återföras till sina föräldrar. Under lördagen omhändertogs två personer. Polisen har rapporterat in få anmälda brott kopplade till tillställningen. Ett sexuellt ofredande är det enda som stuckit ut från själva festplatsen.

Polisen har under båda dagarna samverkat med Kustbevakningen och deras personal har både ingått i polisiära patruller samt funnits på vattnet. Kustbevakningen har även flugit drönare över området. I ett specifikt ärende då några ungdomar klättrat upp i kranarna vid hamnen användes drönarens värmekamera för att söka av och försäkra att samtliga ungdomar tagit sig ned. Polisen tackar Kustbevakningen för ett mycket gott samarbete!

Polisen vill också tacka allmänheten för alla glada tillrop man fått då man har patrullerat tillsammans med Kustbevakningen på området.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.