Sök

13 augusti 07.38, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer en sammanfattning av natten.

Mora

00.36: En anmälare ringer in med anledning av att denne hört att någon krossat rutorna på dennes bil som stod parkerad i Örjastäppan och därefter har anmälaren sett en person springa från platsen. Det skrivs en anmälan om skadegörelse. Ungefär en timme senare är det en anmälare i samma område men några minuter bort som ringer in om att denne fått sin bil stulen och att någon försökt stjäla en annan bil. Den stulna bilen kan sedan anträffas en timme senare inte långt därifrån.

Borlänge

01.30: Polisen kallas till ett hotell i centrala Borlänge med anledning av att en man kommit in och tagit en flaska alkohol och sedan försvunnit från platsen. En man i 40-årsåldern som stämmer in på signalementet kan anträffas och han blir misstänkt för stöld. Han blir även omhändertagen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

04.14: På en adress i Borlänge kontrolleras en man i 40-årsåldern som ska ha betett sig hotfullt. Mannen blir misstänkt för grovt brott mot knivlagen samt för övergrepp i rättssak där en man i 40- respektive en man i 50-årsåldern står som målsägare. Den misstänkta mannen blir också omhändertagen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.