Sök
Uppdaterad 14 augusti 08.38

14 augusti 06.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

23.17 Göteborg, försök till mord
Flera personer ringer polisen då man hört en smäll på Väderilsgatan. Någon har avlossat skott mot ett sällskap på sex personer, alla män i 25-årsåldern. Ingen av dem ska dock ha blivit skadade. Kulan har gått in genom ett fönster till en lägenhet på Väderilsgatan men inte heller där har någon blivit skadad. Tomhylsan har hittats. Vittnen säger sig ha sett två män i samband med skottlossningen. Målsägarna säger att de blivit beskjutna även på Stackmolnsgatan strax efter. Brottsplatserna spärrades av och tekniska undersökningar har genomförts under natten. En förundersökning om försök till mord har inletts. Ingen gripen.

00.12 Lindome, grovt rån m.m.
En man i 45-årsåldern blev misshandlad då han försökte stoppa två män som försökte stjäla hans släp. När han kom på dem hotade de honom med en pistol. De slog honom också flera gånger i huvudet med pistolen så att han började blöda. Gärningsmännen försvann sen från platsen men en mc-hjälm och en mobiltelefon glömdes kvar. Även pistolen hittades på platsen. Detta har tagits i beslag för spårsäkring. Den skadade mannen fördes till sjukhus för vård.
Anmälan om grovt rån, grovt olaga hot, grov misshandel samt brott mot vapenlagen. Ingen gripen i nuläget.

00.27 Göteborg, rån
Vid Åkareplatsen blev en man i 35-årsåldern rånad av en annan man. Oklart vad han fick med sig. Ordningsvakter som såg det hela kunde gripa den misstänkte, en man i 30-årsåldern, bakom Clarion Hotel Post. Inga personskador.

03.01 Göteborg, trafikolycka
På Ullevigatan blev en man på cykel påkörd av en taxi. Cyklisten, en man i 20-årsåldern, fick föras till sjukhus med oklara skador. Han var dock vaken och talbar. Han misstänks för vårdslöshet i trafik.

05.29 Hunnebostrand, brand
Brand i lägenhet på Lingonstigen. Ingen ska vara kvar i lägenheten. Räddningstjänsten arbetar med att släcka branden. I nuläget är det okänt vad som orsakat branden.
08.30 Uppdatering Ingen person har kommit till skada men huset har fått ganska stora skador. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet kommer att upprättas. När räddningstjänsten är klar kommer polisen att spärra av.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.