Sök

17 augusti 07.20, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Örebro

Örebro, skadegörelse
23.27: Polispatrull beordras till en bar i centrala Örebro. En gäst har klottrat på flera av borden. Patrull utför utredningsåtgärder och mannen som är i 25-årsåldern identifieras och förhörs. Anmälan upprättad.

Örebro, narkotikabrott
00.00: I samband med en utredningsåtgärd i en bostad anträffas två kvinnor som uppträder påverkat, kvinnorna är i 25–30-årsåldern och båda får lämna prov efter misstanke om narkotikabrott eget bruk.

Örebro, försök till våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd
00.08: Man i 45-årsåldern misstänks för brott mot ordningsvakt på en krog i centrala Örebro. Förundersökning inledd och mannen omhändertogs även enligt LOB, lag omhändertagande av berusad person.

Örebro, grov misshandel
02.27: Utanför en restaurang i centrala Örebro grips en man i 18-årsåldern misstänkt för grov misshandel. Mannen har med ett tillhygge förorsakat blodvite och smärta hos en man i 30-årsåldern. Skadeläget hos målsäganden är okänt. Misstänkt var vid tillfället inte i stånd att genomgå ett förhör varför åklagare har beslutat om fördröjt förhör.

Under natten har det hanterats flera ärende med psykisk ohälsa. I övrigt har patruller ägnat sig åt ordningshållning och trygghetsskapande åtgärder. Det har även kontrollerats ett stort antal personer samt fordon i hela polisområdet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.