Sök

17 augusti 07.20, Sammanfattning natt, Värmlands län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Värmland

Karlstad
23.24, blåljussabotage
Under sen kväll samt under natten har flera samtal inkommit till polisen om så kallade ”streetrace”. Flera patruller har under natten arbetat brottsförebyggande och uppsökande för att förhindra brottslig gärning. Vid ett tillfälle uppmärksammas skada på ett polisfordon som bedöms vara avsiktligt utförd av gärningsperson, däck på polisfordon är skadat varpå anmälan om blåljussabotage upprättas.

Karlstad, misshandel
00.25: Polispatrull upprättar anmälan misshandel efter att en man i 30-årsåldern blivit misshandlad utomhus i inre hamn. Målsäganden har inte behövt söka sjukvård. Gärningsperson hade lämnat platsen innan patrull anlände.

Munkfors kommun, olovlig körning
00.59: Polispatrull stoppar A-traktor som en pojke framför. Misstanke om att fordonet är att anse som personbil uppstår. Fordonet taget i beslag för att utröna omständigheter. Pojkens körkort omhändertaget och anmälan olovlig körning upprättad.

Arvika kommun, stöld/ häleri
01.37: Via övervakningskamera iakttas hur flera gärningspersoner befinner sig på en adress och hur dessa berett sig tillträde utan att ha lov. Brottsplatsen avspärrad för teknisk undersökning. Polispatrull kontrollerar ett fordon varpå tre personer kan sättas i samband med brottet, samtliga grips och de är män i 30–45 årsåldern.

Under natten har det hanterats flera ärende med psykisk ohälsa. I övrigt har patruller ägnat sig åt ordningshållning och trygghetsskapande åtgärder. Det har även kontrollerats ett stort antal personer samt fordon i hela polisområdet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.