Sök

17 augusti 07.45, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats. Nedan följer ett urval av nattens händelser

Kl 00.52 Bråk, Gamla Stadens torg, Lidköping

Larm kommer in till polisen från SOS om en kvinna som skall ha ramlat i vattnet. Det skall vara bråkigt på platsen. Uppgifter på platsen till polispatrullen berättar att kvinnan hoppat i vattnet självmant och att en man hoppat efter för att hjälpa henne. Fler personer var i närheten och av någon okänd anledning har ett meningsutbyte uppstått. Flera av personerna på platsen är också berusade.  Kvinnan, som är nedkyld, förs med ambulans till sjukhus men verkar inte ha några allvarligare skador. Ingen anmälan skrivs då inget brott verkar ha skett.

Kl 01.38, Drograttfylleri, Västerlånggatan, Borås

En polispatrull kontrollerar ett fordon och föraren, en man i 25-årsåldern, kan misstänkas för drograttfylleri. För att bevisa brott så behöver fler prover tas på mannen och han medtas till polisstationen. Anmälan skrivs på drograttfylleri.

Kl 03.01, Grovt rattfylleri, Mariebergsgatan, Skövde

En polispatrull stoppar ett fordon och kontrollerar föraren. Han, en man i 35-årsåldern, blåser positivt och får följa med till polisstationen för ytterligare provtagning. Anmälan skrivs på grovt rattfylleri.

Kl 04.24 Grovt rattfylleri Länsväg 701, Uddevalla

En personbil stoppas och kontrolleras av en polispatrull. Föraren, en man i 25-årsåldern blåser positivt i alkometer och medtas för ytterligare provtagning inne på polisstationen. Anmälan skrivs på grovt rattfylleri.

 

Kl 05.50 Stöld genom inbrott, Myråsvägen, Uddevalla

Ett kameralarm går på en förskola i Uddevalla. Två män syns i kameran hur de rör sig inne i lokalerna. Genom kameran får man också ett bra signalement på personerna. På väg fram till platsen möter polispatrullen två personer som stämmer in på signalementet och de bägge männen grips. En hundpatrull kallas också till platsen för att söka efter gods i omgivningen som de bägge personerna, två män, kan ha gömt. Männen är i 40 respektive 50-årsåldern. Förhör kommer hållas med de bägge männen under morgonen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.