Sök

17 augusti 08.02, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av polisens arbete klockan 22:00 – 07:00

Fem personer har omhändertagits enligt LOB (Lag om omhändertagande av berusade personer). Av dem misstänks en för förgripelse mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt våld mot tjänsteman. Anmälan upprättas.

23:59, Nakerijärvi, Kiruna

En kvinna som är ute och tältar har skadad sin fot. Hon behöver hjälp att ta sig till sjukvård. Fjällräddare kallas ut, de tar sig fram till kvinnan med hjälp av helikopter. Man hjälper kvinnan till sjukvård, fjällräddningen avslutas.

01:20, Bodenvägen, Notviken, Luleå

Polisen stoppar en personbil. Föraren, en man i 20-årsåldern, körde 134 km/h på en 90-sträcka. Polisen omhändertar mannens körkort, han åläggs att betala 4000 kronor i böter.

01:38, Centrala Jokkmokk

En man uppger sig har blivit misshandlad utanför en restaurang. Polisen åker till platsen. När man kommer fram finns ingen gärningsman kvar. Man pratar med mannen och dokumenterar hans skador, efter det åker han till sjukvård. Anmälan gällande misshandel upprättas.

01:40, Kiruna

Polisen larmas om att en man ska ha varit våldsam mot en kvinna han har en relation med samt kvinnans hund. När polisen kommer till platsen är det lugnt. Man samtalar med de inblandade. En anmälan gällande djurplågeri upprättas.

03:28, Riksväg 95, Arjeplog

Polisen stoppar en personbil. Det visar sig att föraren, en man, saknar behörighet att framföra fordonet. Han misstänks för grov olovlig körning. Anmälan upprättas. Ärendet hanteras enligt arbetsmetoden ”snabbare lagföring”.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.