Sök

18 augusti 07.30, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Dalarna

Ludvika, rattfylleri
23.42: I samband med en viltolycka mellan mopedist och älg uppstår misstanke om rattfylleri. Föraren, en man i 50-årsåldern lämnar ett positivt blås i sållningsinstrument, beslut om provtagning fattas. Analys får utvisa om misstanke kvarstår gällande rattfylleri. Misstänkt fördes även till sjukvård för behandling av skada som uppstått i samband med kollision.

Borlänge kommun, misshandel samt barnfridsbrott
23.50: Polispatrull griper en man i 30-årsåldern efter misstanke om misshandel i två fall samt barnfridsbrott. Misstänkt och målsägandena har en relation. Polisens tekniker kommer genomföra en undersökning av den misstänkta brottsplatsen. Målsägandena är förda till sjukvården med okända skador. Åklagare har under natten beslutat att anhålla den misstänkta mannen, förundersökning pågår.

Falun, missbruk av urkund samt narkotikabrott
00.44: En yngling under 18 år misstänks för missbruk av urkund, en identitetshandling är tagen i beslag för att utröna omständigheter och för att ingå i förundersökning. Ynglingen misstänktes även vara påverkad av narkotika varför provtagning genomfördes, därefter kördes ynglingen hem till vårdnadshavare. Analys får utvisa om misstanke kvarstår.

Under natten har det även hanterats flera ärende med psykisk ohälsa. Det har även genomfört ett stort antal person samt fordonskontroller samt brottsförebyggande arbete i den offentliga miljön.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.