Sök

18 augusti 07.30, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Örebro

Karlskoga, rattfylleri
23.37: Man i 35-årsålden stoppas i Karlskoga, mannen saknar körkort varpå anmälan grov olovlig körning samt rattfylleri upprätts då mannen misstänks vara påverkad.

Örebro, rattfylleri samt narkotikabrott
23.39: Bilist stoppas centralt i Örebro, föraren påvisar tecken på att var påverkad av narkotika. Beslut om provtagning fattas, misstanke gäller rattfylleri under påverkan av narkotika samt narkotikabrott eget bruk. Analys får utvisa om misstanke kvarstår.

Örebro, grovt vapenbrott försök till mord
00.32: Samtal inkommer till polisen om höga smällar från Markbacken i Örebro. Flera av polisens olika resurser beordras till platsen, inga gärningspersoner finns kvar när polis anländer. Utredningsåtgärder vidtas omgående och område spärras av. Polisens tekniker kommer undersöka platsen. Ingen person är frihetsberövad. Förundersökning fortgår med full kraft.

Örebro, misshandel
01.37: Kvinna i 25-årsåldern uppger att hon blivit utsatt för misshandel, uppgifter är knapphändiga och förundersökning pågår. Kvinnan skjutsad till sjukvården av polispatrull, skadebild okänd.

Örebro, stöld genom inbrott
05.43: Målsäganden avbryter en pågående stöld, en gärningsperson befinner sig på en uteplats vid en privatbostad och har där efter att gärningsperson flytt platsen tillgripit gods. I en väska anträffas godset samt i anslutning även en cykel, som inte målsäganden känner igen. Förundersökning pågår med rubricering stöld genom inbrott.

Under natten har det även hanterats ärende med psykisk ohälsa. Det har även genomfört ett stort antal person samt fordonskontroller samt brottsförebyggande arbete i den offentliga miljön.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.