Sök
Uppdaterad 18 augusti 09.53

18 augusti 08.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats. Nedan följer ett urval av nattens händelser.

16:04, Göteborg, brand i lägenhetshus
Ett lägenhetshus i Hjällbo började brinna under eftermiddagen. Boende evakuerades initialt med anledning av brandens omfattning. Inga uppgifter finns i dagsläget om att någon skadats fysiskt till följd av branden. Brottsrubriceringen var initialt mordbrand, men har nu rubricerats om till allmänfarlig vårdslöshet. Vi utreder nu vad som kan ha orsakat branden.

19:27, Sotenäs, brand i källare
En källare till en bostad i centrala Smögen började brinna under kvällen. Ingen person kom till skada och branden kunde släckas utan att branden hann sprida sig. Händelsen utreds som mordbrand, men ingen person har gripits i nuläget.

22:36, Borås, misshandel
Flera ungdomar ska enligt en inringare ha stökat och kastat sten mot fastigheter Sandared. En privatperson, som befann sig på en balkong, blev träffad på axeln av en sten, men klarade sig med lindriga skador. Polis beordrades till platsen, men vid det laget var ungdomarna inte kvar. En anmälan skrevs gällande misshandel.

22:55, Alingsås, grov skadegörelse m.m.
Samtal inkom till polisen om en hög smäll i anslutning till en bostad. Vi kunde snabbt konstatera att det handlade om en kraftig smällare. Ingen person kom till skada, men bostadens entrédörr fick vissa skador. Ännu är ingen gripen för händelsen, som utreds som grov skadegörelse samt brott mot lagen om explosiva varor.

01:12, Göteborg, misshandel
Ett bråk uppstod på en bar i Göteborg. En man fick ett slag i bakhuvudet så att han förlorade medvetandet en kort stund. När polis anlände hade det lugnat ner sig på platsen. Målsägande klarade sig utan allvarliga skador enligt initiala uppgifter. Ingen person har gripits för brottet som rubriceras som misshandel.

01:13, Uddevalla, trafikolycka
En personbil har kolliderat med en elsparkcykel på Kapellevägen. Föraren av elsparkcykeln skadades allvarligt och flögs med ambulanshelikopter till sjukhus. Personbilen och elsparkcykeln är tagna i beslag då tekniska undersökningar ska genomföras. Händelsen utreds i nuläget som vårdslöshet i trafik.

Uppdatering klockan 09:53
Föraren av elsparkcykeln är en man i 35-årsåldern, och vårdas på sjukhus med livshotande skador. Anhöriga har underrättats om omständigheterna. Föraren av personbilen, en man i 20-årsåldern, klarade sig utan några personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.