Sök

19 augusti 10.30, Trafikkontroll, Norrbottens län

Norrbotten, ett urval av polisens arbete i trafiken

BODEN

Under morgonen hölls en trafikkontroll vid Svängleden, Sävast. Därefter kontrollerades trafiken vid länsväg 598, Sävastön, och Gamla Lulevägen, Södra Svartbyn.

JOKKMOKK

Under morgonen hölls en trafikkontroll på riksväg 97. I samband med det stoppades en förare som visade sig sakna körkort. Misstanke uppstod också om att han var påverkad av narkotika. Han fick medfölja för provtagning och förhör. En anmälan gällande olovlig körning, drograttfylleri och ringa narkotikabrott upprättades.

KALIX

Vid 10-tiden hölls en trafikkontroll på Valhallavägen i centrum. Två förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser.

KIRUNA

Under förmiddagen kontrollerades trafiken vid Österleden. En förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelse.

PITEÅ

Vid 8-tiden hölls en trafikkontroll vid länsväg 503, Hemlunda. Två förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser. Därefter kontrollerades trafiken på länsväg 550 vid Böle samt Gammelstadsvägen i Öjebyn utan några anmärkningar.

Vid 10-tiden avslutades en trafikkontroll på länsväg 506 i Strömnäs, där två förare fick böter.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.