Sök

02 augusti 08.37, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Natt till fredag polisområde Dalarna

Under natten har polisen hanterat en mängd ärenden relaterat till Rättvik. Ett tiotal personer har på olika sätt hanterats för fylleri, bland annat en minderårig som omhändertogs i väntan på vårdnadshavare. De flesta som omhändertagits för fylleri är i tjugoårsåldern men även några äldre. Sex misshandelsärenden som lett till anmälan finns noterade. En person i femtioårsåldern har gripits misstänkt för våldsamt motstånd i samband med omhändertagande för fylleri. En man i tjugoårsåldern misstänks för narkotikabrott. Mängder av anmälning gällande ofredande/förargelseväckande beteende då det urinerats offentligt samt spelats hög musik som stört omkringboende. Ett femtontal trafikbrott av varierande slag rapporterade.

Övrigt i Dalarna:

00.25 Falun. Stöld. Man i tjugofemårsåldern misstänks för stöld av egendom från ett äldreboende.

07.22 Borlänge. Brott mot knivlagen. Man i  fyrtioårsåldern omhändertagen misstänkt för narkotikabrott och grovt brott mot knivlagen. Mannen befann sig i centrala Borlänge.

Därutöver ett antal trafikolyckor utan personskador.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.