Sök

20 augusti 13.30, Trafikkontroll, Västerbottens län

Västerbotten, ett urval av polisens arbete i trafiken

ROBERTSFORS

Under morgonen hölls en trafikkontroll vid länsväg 651 i Överklinten. Alla kontrollerade förare var nyktra, men sex fick böter på grund av hastighetsöverträdelser.

Under tidig förmiddag kontrollerades trafiken på E4 vid Sikeå. Nio förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser. Alla kontrollerade förare var nyktra.

Senare hölls ytterligare en trafikkontroll i Överklinten. Två förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser.

SKELLEFTEÅ

Under morgonen kontrollerades trafiken vid Moröhöjden. I samband med det stoppades en bilförare som blåste positivt i polisens sållningsinstrument, men som därefter blåste under straffbar gräns för rattfylleri. Samtidigt hölls en trafikkontroll i Medle, där två förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser.

Vid 12-tiden kontrollerades trafiken vid länsväg 774 i Östra Falmark. Fyra förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser.

SORSELE

Under förmiddagen hölls en trafikkontroll vid Storgatan.

STORUMAN

Vid 8-tiden hölls en nykterhets- och hastighetskontroll vid Vallnäsvägen i tätorten, utan några anmärkningar.

UMEÅ

Strax efter kl 8 kontrollerades trafiken på en 30-sträcka utanför Skärgårdsskolan i Holmsund. Efteråt hälsade patrullen att alla trafikanter skötte sig utmärkt. Inga anmärkningar.

Under morgonen hölls också en trafikkontroll vid Södra Obbolavägen, Obbola. Fyra förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser. En hastighetskontroll hölls därefter vid E12 på Obbolabron, utan några anmärkningar.

Strax efter kl 8 stoppades en bilist för kontroll vid länsväg 363 i Tavelsjö. Bilen hade körförbud och böter utfärdades. Senare stoppades en bilist efter samma väg efter hastighetsöverträdelse i Håkmark. Böter utfärdades.

Vid 10-tiden avslutades en trafikkontroll vid länsväg 643 i Villanäs. Strax därefter stoppades en trafikant efter hastighetsöverträdelse i Täfteå, böter utfärdades.

Under förmiddagen kontrollerades också trafiken på en 30-sträcka utanför skolan i Stöcke. Fyra förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser. Högsta uppmätta hastighet var 45 km/timmen, vilket gav 2400 kronor i böter. Övriga fick 2000 kronor i böter.

Samtidigt hölls en trafikkontroll på länsväg 363 i Hissjö. Alla kontrollerade förare var nyktra, men en fick böter efter hastighetsöverträdelse på en 40-sträcka.

Vid 11-tiden hölls en trafikkontroll på länsväg 647 i Bullmark.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.