Sök
Uppdaterad 20 augusti 18.52

20 augusti 14.50, Vapenlagen, Vänersborg

Kortare förföljande av motorcykel i centrala Vänersborg.

Det var två personer på en motorcykel som försökte köra ifrån en polispatrull som gjort stopptecken. Efter ett kortare förföljande körde motorcykeln omkull och en av personerna sprang från platsen. De andre kunde säkras av patrullen på plats. I en ryggsäck som de hade med sig hittades ett pistolliknande föremål. Eventuellt kan det också finnas ett misstänkt farligt föremål i ryggsäcken och därför har området runt olycksplatsen spärrats av. Nationella bombskyddet har aktiverats för att undersöka föremålet. Personen som sprang från platsen söks med bland annat hund och helikopter.

Mannen som säkrades på plats är gripen misstänkt för bland annat grovt vapenbrott. Han är i 35-årsåldern.

17.10 Nationella bombskyddet är strax på plats för att undersöka det misstänkt farliga föremålet. Mannen som avvek från platsen är ännu inte gripen.

18.45 Nationella bombskyddet har nu undersökt och omhändertagit det misstänkt farliga föremålet. Föremålet som antogs vara explosivt bedömdes som skarpt. Föremålet är nu ofarligt och kommer att transporteras bort av Nationella bombskyddet. Avspärrningarna på platsen kommer att hävas inom kort.

En man som misstänks vara den person som sprang från platsen har nu gripits i en annan del av Vänersborg. Han är i 30-årsåldern. Han och den sedan tidigare gripne mannen misstänks för grovt vapenbrott samt förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. 

I nuläget finns ingen ytterligare information att lämna i ärendet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.