Sök
Uppdaterad 22 augusti 17.52

20 augusti 18.59, Försvunnen person, Söderköping

Kvinna försvunnen i Söderköping - polisen behöver hjälp.

12:37 En kvinna rapporteras saknad. Hon är hemmahörande utanför Skäggestad söder om Söderköping.Hon sågs senast hemma den 18 augusti och anhöriga är oroliga. Polisen har arbetat under dagen bland annat med närsök i området, man använder både hund och drönare.

Nu vill polisen ha allmänhetens hjälp med observationer som kan leda till att kvinnan hittas.

Signalement: 45-årsåldern, långt brunt hår, glasögon, cirka 165 centimeter lång, smalt byggd och i god fysisk form.

Anhöriga har samtyckt till bildpublicering. Har ni upplysningar kontakta polisen på 112 eller via kontaktuppgifter på polisen.se.

Uppdatering onsdag 21 augusti: 

08:07 Under natten till onsdag har polisen fattat beslut om att inleda Räddningstjänst. Det innebär att polis under onsdagen kommer utöka sökinsatsen och ta hjälp av fler organisationer. En kontakt med Försvarsmakten samt Missing People har tagits. 

Kvinnan saknas fortsatt och polis önskar allmänhetens hjälp med observationer som kan leda till att kvinnan hittas.

12:13 Räddningstjänsten assisterar polisen med bland annat båt i Venasjön. Polisens hundförare finns också på plats samt drönare. Drönaren har flugit över bland annat Klarsjön och Svartsjön. 

16:08 Kvinnan saknas fortfarande. Då hon varit försvunnen sedan i söndags har polis fattat beslut om att arbeta i två parallella spår. Det finns därför en anmälan om försvunnen person upprättad samt en förundersökning gällande människorov inledd. Ingen är misstänkt eller gripen i ärendet.

Uppdatering torsdag 22 augusti:

07:22 Inget nytt har hänt i ärendet under natten och kvinnan är fortfarande försvunnen. Under dagen kommer hemvärnet och Missing People att assistera i sökandet. Polisen är ännu intresserad av tips och hjälp från allmänheten, kontakta via 112, 114 14 eller polisen.se.

15:28 Kvinnan har anträffats avliden inom sökområdet. Det är en privatperson som anträffat kvinnan i ett skogsparti. Anhöriga har informerats om dödsfallet. Polisens kriminaltekniker har ej anträffat något som tyder på brott. Därför kommer inga fler uppgifter att lämnas.

Polisen vill rikta ett stort tack till de myndigheter och medborgare som engagerat sig, jobbat outtröttligt med ärendet och bidragit med tips och iakttagelser.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.